Latest Entries »

Sebarau

Trip redah

Kejadian ni x igt dah bile… tp pg dgn member gak… layan cast kat area gua tempurung, perak…

Set cast pun cap ayam… mesin abu garcia black max + rod expert graphite + main spiderwire 8lbs… sampai je port terus redah je sungai… cast dr tengah ke tepi sbb sungai tu lebar… nasib la x dalam, klu x mmg jenuh gak nak cast…

image

Walaupun xde badong kat area ni… tp dpat sebarau mini mcm ni pun dah best gile… rasa jugak la dia sentap… hehehe

image

Rawang mekong

2 minggu lepas ade lepak jurasic pas lame menyepi dr mancing… pegi mancing pun sebab nak kenalkan kat orang kolam jurasic ni…

Start mancing dalam pukul 10… set abu garcia C3 + veritas… tali main 15lbs… umpan hati ayam beli kat sane…

Awal2 mancing mcm biase je… keli import selang 30min… average berat pun dlm 5kg… ikan biasa kat kolam tu… org yg dibawa pun hepy bukan main…

image

image

Bkn main seronok si yazid tgk ikan besar2 kat sana… puas gak la menarik…

Dalam pukul 12 tiba2 rod kene sentap… igtkan keli je… sekali pegang rasa bkn main berat… so dlm kepala keli over 10kg… tp gaya lari lain macam, sebab lari x berape memecut… tarik tepi je dia henjut sampai hujung kolam… so terpaksa la layan… kalau putus confirm makan maki kawan2 nyer… hahaha

Lepas layan dekat2 30minit… trpacul ikan bentuk macam patin… rupe2 mekong dekat 20kg trsangkut… pdan la jenuh nak angkat…

image

Ape pun mmg puas layan mekong… sebab 1st time layan mekong ni… berbaloi walaupun tangan lenguh… hahaha

Nak selit gambar lame… sbb kat jurasic gak blh kira halal la…
image
Blh tahan penat gak layan pacu ni… siap main lompat2 keliling kolam…

Jurasic Fishing Pond

Ni gmbar mncing kat Jurasic Fishing Pond, Rawang (sape x th tgk dlm fesbuk)… Harga dia RM100/3jam… Mule2 rs mcm mhal la, tp bile dah start, lenguh gak la tngan bwak nek ikn berskala 4-5kg… Dpat la 8ekor dlm 3jam mncing… Besttt…!!!

Pekan & Patin

Pekan & Patin

Hasil pekan pd hr brikutnya… Sanggup gak la mamat ni pegi sorang2… Hahaha…

Memang Terbaek…!!!

Godaan Sang Patin

Godaan Sang Patin

Akhirnya…. Dpat gak menatang ni… Mekasih la kat pekan tlg pnjamkan rod, bncuh umpan, psang umpan, baling umpan… Time nk bwak nek ikan je org len… Hehehe

Pakar

Nak bancuh Tapa & Dedak… Pekan (pakar umpan) menunjukkan kepakaran membancuh yg tiada tandingan… Hahaha

Ps: siap guner PPE lg nk bncuh umpan…😛

TAPA

Pembungkus dia sampai 5 layer, bau dia betul2 buat anak tekak brgetar & usus perut bersimpul… ‘-_-

Fishing Rod Specification

Just nak bagitahu, ape yg dimaksudkan oleh rod action & power… Dulu mase mula2 mncing x th gak bnde alah ni… Sharing is caring kan…😀

Best 2010

Mmg cantik & menarik… (Lamiglas + Ardent)… Asal la xde jual kt Malaysia…😥