image

Rawang mekong

2 minggu lepas ade lepak jurasic pas lame menyepi dr mancing… pegi mancing pun sebab nak kenalkan kat orang kolam jurasic ni…

Start mancing dalam pukul 10… set abu garcia C3 + veritas… tali main 15lbs… umpan hati ayam beli kat sane…

Awal2 mancing mcm biase je… keli import selang 30min… average berat pun dlm 5kg… ikan biasa kat kolam tu… org yg dibawa pun hepy bukan main…

image

image

Bkn main seronok si yazid tgk ikan besar2 kat sana… puas gak la menarik…

Dalam pukul 12 tiba2 rod kene sentap… igtkan keli je… sekali pegang rasa bkn main berat… so dlm kepala keli over 10kg… tp gaya lari lain macam, sebab lari x berape memecut… tarik tepi je dia henjut sampai hujung kolam… so terpaksa la layan… kalau putus confirm makan maki kawan2 nyer… hahaha

Lepas layan dekat2 30minit… trpacul ikan bentuk macam patin… rupe2 mekong dekat 20kg trsangkut… pdan la jenuh nak angkat…

image

Ape pun mmg puas layan mekong… sebab 1st time layan mekong ni… berbaloi walaupun tangan lenguh… hahaha

Nak selit gambar lame… sbb kat jurasic gak blh kira halal la…
image
Blh tahan penat gak layan pacu ni… siap main lompat2 keliling kolam…